четвер, 14 червня 2012 р.

Історія бібліотеки села Тур'я-Ремета


«Дім, у якому немає книг, 
подібний до тіла, 
позбутого душі»
                                                     Цицерон
     Icторія створення бібліотеки в нашоиу селі розпочалася ще в 20-тих роках ХХ ст. Перша бібліотека була заснована вчителем русинської школи Медведем М., який приїхав десь із Галичини. У 1946 році була відкрита сільська державна бібліотека, фонд якої був біля 700 книжок.У 1952 році при районному будинку культури, який знаходився в с.Тур'я-Ремета, працювала ще одна бібліотека - приклубна.
     У1953 році приїхали бібліотечні спеціалісти: Химинець Марія Михайлівна та Феєр Ганна Іванівна.
     У 1954 році бібліотеку очолила Боднар Ганна Степанівна. Фонд бібліотеки на той час становив 3000 примірників книг, а читачів було 170 чоловік. Ганна Степанівна пропрацювала у бібліотеці аж до виходу на пенсію. Бібліотеці було присвоєно звання "Бібліотека відмінної роботи".
    В 1981 році у бібліотеку прийшла працювати Воронич Тетяна Юріївна в кімнату юного читача і більше 20 років обслуговувала читачів-дітей.
     У 1992 році завідуючою стала Радчук Любов Григорівна, яка до цього часу працювала в бібліотеці Підкрай з 1985 року.
     6 жовтня 2009 року за підсумками обласного огляду-конкурсу "Сільська бібліотека року" бібліотеку за 1-місце нагороджено дипломом, а також сучасним комп`ютером.
    У 2011 році завдяки програмі "Бібліоміст" бібліотека виграла конкурс і отримала комп'ютерну техніку з програмним забезпеченням, яка завдяки сільській раді була підключена до мережі Інтернету.                                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар