понеділок, 16 липня 2012 р.

Бібліотечне життя

Мудрі і багаті літами. 

     30 вересня до Міжнародного дня людей похилого віку в бібліотеці був проведений круглий стіл "Мудрі і багаті літами". Тут зібралися сивочолі бабусі з онуками, які згадували свою молодість, важкі післявоєнні роки. Перед гостями виступили наші користувачі - діти з привітаннями.

... Схилилась яблуня до тину,
Сповна віддавши урожай.
Не ображай стару людину,
Чи чуєш ти , не ображай.



На допомогу виборцям

     Для того, щоб виборчий процес та парламентські вибори 2012 року були демократичними, чесними та прозорими, кожному громадянину-виборцю необхідно добре володіти інформацією про виборче законодавство. Сприяти поширенню такої інформації серед населення покликаний проект « Громадська взаємодія», що реалізовується БФ «Центр громадських ініціатив» (м.Перечин) у співпраці з Перечинською центральною районною бібліотекою за фінансової підтримки Фонду Східна Європа.
    У рамках цього проекту консультантом інформаційного пункту Перечинської ЦРБ Магада В. О., бібліотечними працівниками та волонтерами у бібліотеці-філії с.Тур’я Ремета проведено вечір запитань і відповідей «Виборчі вечорниці».
     Учасниками заходу були особи похилого віку,голова сільської ради Біган М.М.,зав.відділом РДА Новотна М.Ю. На вечорниці була запрошена юрист Воронич Т.Б.,яка працює в Закарпатському геодично-кадастровому центрі “Земля". Присутніх було поінформовано про вибори-2012, про кандидатів у депутати по виборчому округу № 70, про виборчий список партій та зміни, які внесені відповідно Закону України «Про вибори народних депутатів України” . Для учасників заходу було організовано солодкий стіл з тістечками, кавою і чаєм.



Сільський голова М.М. Біган на вечорницях
"Виборчі вечорниці" у бібліотеці

Бібліотекарі та наші користувачі у фольклорному святі " З народних джерел "

     7 липня на базі туристичного комплексу "Воєводино "відбулося велике фольклорне свято. Участь у цьому святі приймали наші користувачі - Воронич Тетяна Борисівна, Шпільчак Ганна Іванівна, Кучак Марія Омельянівна та завідувачка бібліотекою -Воронич Тетяна Юріївна. Тетяна Борисівна - юрист за освітою, але у вільний час займається улюбленою справою. Адже з простого клубка ниток Тетяна виплітає різні прекрасні та модні речі - кофтини, блузки, купальники та інші вироби. І багато з цих виробів були представлені на цьому святі.Також Тетяна Борисівна часто відвідує наш інтернет - центр для того, щоб по скайпу.поспілкуватися зі своєю мамою, яка вже 18 років проживає у Чехії.
     На виставці були представлені вишиті рушники - Кучак М. О., гарні вишиті серветки та доріжки - Шпільчак Г. І.




Немає коментарів:

Дописати коментар