середу, 22 лютого 2017 р.

«Небесна Сотне, Ви тепер святі!»

                                                                                       
   «… Як крила ангела, злітаючи назад,
          Небесна Сотня в вирій полетіла…»
                        Три роки відділяють нас від подій Революції Гідності – лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність — за честь, за волю, за право бути Громадянином. Герої Небесної Сотні своєю жертовністю показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Тяжкі дні лютого 2014-го уже стали часткою історії, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці дні назавжди змінили хід історії України.
        З нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні, бібліотека разом з клубом 19 лютого провели літературно-патріотичну годину «Небесна Сотне, Ви тепер святі!».
.           З болем у серці та сльозами на очах присутні слухали розповіді про події тих кривавих днів та переглядали на екрані відеоролики: «Небесна сотня. Поіменно», «Не спи моя рідна земля», «Пливе кача по тисині», «Воїни свєта». Бібліотекарі декламували вірші «Лист до матері», «Майдан ридав», «Українська революція», «Ніколи не вмре Україна, «Мамо не плач». Присутні також познайомились з матеріалами виставки «Вічна пам'ять героям».
  
                                                                                                    


Немає коментарів:

Дописати коментар