пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Година-спогад «Мужність і біль Чорнобиля»

Тридцять два роки минуло з того часу, як світ почув страшну звістку: вибухом зруйновано четвертий блок Чорнобильської атомної електростанції.  Відтоді слово «Чорнобиль» стало синонімом не тільки нечуваної техногенної катастрофи, але й безпрецедентної мужності та героїзму тисяч людей, які були причетні до ліквідації аварії та її наслідків.

Сьогодні у нашій бібліотеці було проведено годину-спогад «Мужність і біль Чорнобиля». Зав.сільським клубом Оксана Іванівна Роля розповіла присутнім хто з нашого села були учасниками ліквідації ЧАЕС, зав.бібліотекою Ксенія Дерев’янко нагадала присутнім коротко з історії про Чорнобильську катастрофу. Згодом всі мали змогу подивитись відеоролик «Чорнобиль (15 фактів про катастрофу)» та короткий фільм «Чорнобильська трагедія очима дітей». Серед присутніх була дочка учасника ліквідації Чорнобильської аварії, вона поділилась тими спогадами, які розповідав їй батько. Кожний відчув біль Чорнобиля, жах і страх перед невидимим, але нещадним ворогом. Час плине невпинно. Проходять роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається найбільшим горем для нас, українців.

Ми низько схиляємо голову перед Героями. Усім, кого вже нема з нами – світла пам’ять. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра.










Немає коментарів:

Дописати коментар