середу, 13 січня 2016 р.

Від Різдва до Водохреща

           10 січня 2016 року в бібліотеці-філії цікаво пройшла година народознавства “Від Різдва до Водохреща ”, на якій бібліотекарі познайомили користувачів з традиціями, звичаями та обрядами українського народу, що пов’язані Різдвяно-новорічними святами. На книжковій  виставці “Хай рік Новий, Різдво Христове вам подарують дні святкові!” була представлена найновіша література про звичаї нашого народу.
       Присутні із задоволенням прослухали перший запис “Щедрика”, написаного Миколою Леонтовичем в 1901 році. Запис був зроблений в Нью-Йорку в 1922 році у виконанні Українського національного хору, що вперше з’явився в мережі Інтернет, а також сучасну обробку рок-версії “Щедрика” у виконанні Микити Рубченка.
      Година народознавства  викликала у користувачів почуття приналежності до свого родоводу та прагнення продовжувати і підтримувати традиції українського народу. Адже всі погодились, що наші традиції дуже оригінальні і цікаві. Від них віє магією рідної землі – це “бальзам” для душі, який надає нам, українцям, сил та наснаги.


Немає коментарів:

Дописати коментар